Åby Tjureda-Nöbbele BK 2019-09-06

I denna fredagsmatch skulle vi vid seger säkra nytt div 5 kontrakt. Hemmalaget hade matchen innan lämnat WO, men till denna match lyckats få ihop både en startelva och ett antal avbytare.

Vi börjar matchen bäst och skapar några bra lägen som vi inte lyckas sätta dit. I matchminut 15 så får Åby en frispark som de förvaltar på bästa sätt och tar därmed ledningen med 1-0. Vi fortsätter skapa en hel del chanser, men bjuder också hemmalaget på en del i chansväg. Vi kvitterar dock till 1-1 i den 38:e minuten efter flipperspel i deras straffområde sätter Jesper Wendel 1-1. Efter detta trodde jag att vi skulle ta över matchen. men resterande del av den första halvleken spelar vi med huvudena under armen. Hemmalaget gör också 2-1 i den 42:a minuten.

Vi gör några byten i paus och får i den andra halvleken ordning på vårt försvarsspel. Vi kvitterar i minut 47 genom Simon Björn på ett välplacerat vänsterskott vid stolproten. Sedan händer inte så mycket mer i chansväg i den andra halvleken för något av lagen. Vi gör vår sämsta match under hösten , men det var kanske lite väntat efter ett antal urladdningar.

Vi vinner målchanserna med 8-4 och borde kanske ha vunnit matchen. Detta spelade dock mindre roll då Örsjö i sin match i omgång 19 tappade en poäng. Därmed räckte en poäng för att säkra kontraktet!!

/Peter Eriksson