Alstermo-Nöbbele BK 2019-08-23

I denna match så hade vi efter 7 av nio poäng under höstupptakten chansen att skapa ännu lite mer “arbetsro” genom att få lagen efter oss på lite längre avstånd.

När matchen börjar är det dock hemmalaget Alstermo som startar matchen bäst. De tar också ledningen med 1-0 redan i den 5:e minuten. Detta var för övrigt vårt första insläppta mål under höstens matcher. Alstermo fortsätter sedan att pressa oss högt och ställa till problem för oss. Efter en dryg kvart kommer vi dock in i matchen och gör sedan en otroligt bra första halvlek. Vi spelar oss ur alla situationer och flyttar bollen från kant till kant på ett jättebra sätt. Vi skapar också 5 målchanser i den första halvleken, vilket är riktigt bra. Vi gör dock bara 1 mål, detta tillkommer i minut 33 genom Simon Björn som löper i djupled och får bollen av Mahdi.

I den andra halvleken spelar vi inte lika bra, men det är ändå vi som känns farligast. Det är dock inte så mycket målchanser för något av lagen. Men i den 87:e minuten får vi en frispark från dryga 30 meter som Kasper drar stenhårt rätt upp i krysset! Ett grymt snyggt fotbollsmål, och Vild glädje utbryter givetvis! Vi vinner matchen rättvist sett till spel och målchanser. Vi vinner målchanserna med 6-3.

/Peter Eriksson