Årydcupen 2018

I lördags var vi inne och spelade cup i Tipshallen, då Årydcupen gick av stapeln. Det var tre matcher i gruppspelet, där ettan och tvåan gick vidare till ”gruppfinal” mot motsvarande lag i en annan grupp. I första matchen mötte vi Karlshamn (div 3) som vann hela turneringen förra året. Matchen slutade 0-0 efter bra försvarsspel från vår sida. I andra matchen mötte vi Lammhult (div 6) och vi vann med 4-0 efter 3 mål av Filip Bengtsson (3 mål på 27 minuters spel!!) och ett av Kasper Rinaldo/Persson.
Inför vår sista match mot Växjö Norra (div 4) så var både vi och ”Norra” klara för fortsatt spel. Matchen gällde ”bara” vilka som skulle vinna gruppen, och kanske få lite enklare motstånd i gruppfinalen. Matchen slutade 0-0, men vi var närmast segern då vi skapade några hyfsade chanser, vilket inte Norralaget lyckades med. Detta resultat innebar att Växjö Norra vann gruppen på 7 p.

Detta innebar ”gruppfinal” mot Räppe (div 2) eftersom de vann den andra gruppen. Räppe gör här 0-1 efter knappa 2 minuters spel, (vilket var vårt första och enda insläppta mål i hela turneringen). Givetvis en riktigt dålig start mot en så bra motståndare, men vi kämpar på hela matchen och lyckas i slutskedet skapa några halvchanser. Det glädjande i denna match (samt även i de övriga matcherna) är att vi inte släpper till mycket i chansväg. Deras mål kommer lite snöpligt efter en touch på ett inlägg. Efter detta så skapar inte Räppe mer i chansväg, trots stort bollinnehav.

Summerar vi cupen för vår del så tycker jag vi kan vara riktigt nöjda. Vi kan inte begära mer av oss själva än det vi presterade i lördags. Att redan nu få ett så bra ”kvitto”, bådar givetvis gott inför säsongen som närmar sig.

Peter Eriksson