Emmaboda-Nöbbele Bk 2019-05-10

Matchen mot Emmaboda spelades på deras naturgräs. Det var nog någon vecka för tidigt, då planen inte var något vidare. Spelet blev därefter och den fotboll vi presterade första 30 minutrarna var under all kritik. När Simon gör ett riktigt snyggt mål med ett volleyskott så var det vår första riktiga målchans i matchen. Målet fram till 0-1 kom i den 30:e minuten. Efter målet börjar vi spela bättre och får kontroll på matchen.

I den andra halvleken kontrollerar  vi matchen på ett bra sätt, och är det lag som känns farligast. Framförallt så är vi hela tiden farliga på fasta situationer. I den 73:e minuten hittar så domaren plötsligt en straff till Emmaboda. I denna situation täcker “Alle” bollen inne i straffområdet och alla väntar på att han ska få frispark då han blir knuffad i ryggen. Istället blåser domaren straff för hands när Alle ramlar på bollen. Riktigt svagt av domaren. Emmaboda kvitterar till 1-1 på straffen, vilket också blir slutresultatet. Det kändes surt att förlora poäng när vi kontrollerar matchen på ett bra sätt, men samtidigt skapar  vi för lite klara målchanser för att vi ska svara nöjda.

Målchanserna slutade 4-3 till Emmaboda

Peter Eriksson