Förlust mot Frilevstad

Postat den av Erik Lundgren

Frilevstad – Nöbbele 2-1 (0-0)
Mål NBK : Moltas Strömberg

I den tredje träningsmatchen som spelades i Karlskrona blev det förlust mot Frilevstad med 2-1. Det var en match där båda lagen såg fram emot att spela eftersom att det varit inställda matcher tidigare.
I ett strålande väder och lite blåsigt så startade hemmalaget starkast och där vi hade det lite svårt till en början att hitta rätt i våra positioner men vi jobbade oss sakta men säker in i matchen. Det var mer kamp än skönspel som präglade den första halvleken och där Frilevstad hade ett gyllene tillfälle att göra 1-o om inte Einar “Ravelli” Henningsson som vikarierade i målet gör en grym parad och  avvärjer.
I den 37 minuten så får Alexander Björn till ett grymt avslut med pannan men det träffar ribban och halvleken slutar 0-0 vilket känns rättvist.

Inför det andra halvleken så försöker vi trycka ner bollen lite djupare bakom Frilevstads backlinjen och det ger resultat. I den 15 minuten sätter vår “hypersnabba” Moltas fart och driver inte bara förbi sin ytterback utan han trycker sig förbi mittbacken också innan han gör NBK målet väldigt snyggt!

Det ska dock inte dröja allt för länge innan Frilvestad ställer om efter att vi tappat bollen på mitten och rullar in 1-1.

Tyvärr så är vi lite för slarviga långa stunder i vårt passningsspel i uppbyggnadsfasen vilket gör att vi får många omställningar mot oss och där vårt försvar med Jakob A, Alle B, Axel A och Jonathan M få slita extra hårt och det just på en sådan om ställning som hemmalaget kan lite turligt göra 2-1 genom ett skott som touchar en NBK spelare och ställer Einar i målet helt.
Vi gör en kraftansträngning i slutet och skapar ett par bra lägen till kvittering och med lite tur så hade något av chanserna gått in.

Vi åker till matchen med många spelare som är unga och egna NBK grabbar  samt spelare som inte har kunnat träna speciellt mycket på grund av olika orsaker men fy fasiken vad alla kämpade!!!!!
Den inställningen är guld värd och kommer att vara oerhört viktigt att vi tar med oss in i säsongen.

Extra plus vill jag ge till Einar Henningsson i målet som ställer upp trotts att man är lite skadad, Alle Björn som tillsammans med Axel Andersson är klockrena som mittbackar, Murtada “Murre” Alsidahee och Kalle Rosenqvist som  båda gör det riktigt bra som innermittfältare så länge man orkade.

Nu ser vi fram emot en bra träningsvecka med många på träningarna och en bra fart!