WWW.NOBBELEBK.SE

Furuby-Nöbbele BK 2018-08-17

Postat den av Peter Eriksson

Matchen mot Furuby var den tredje på en vecka för oss. Detta märktes till en början då vi inte fick igång något vidare spel. Det var hafsigt spel från båda håll, men det var Furuby som skapade matchens första målchans. Erik räddade dock förtjänstfullt! Istället gör vi 0-1 i den tionde minuten efter ett fint anfall där Filip spelar snett bakåt till Simon Björn som trycker in den i nät. Vi kommer in i det mer och mer ju längre halvleken går och matchminut 36 “snor” Filip Bengtsson bollen för ett slarvigt spelande hemmaförsvar och 0-2 är ett faktum. Mål på våra 2 första chanser är självklart riktigt skönt, och samtidigt knäckande för Furuby. Resten av matchen radar vi upp målchanser och 0-3 kommer  innan paus i minut 42 av Arvid Henningsson efter fint inspel av Filip. 

I andra halvlek fortsätter vi att skapa chanser och 0-4 kommer i den 65:e minuten. Ett oerhört snyggt mål där Olle slår ett inlägg över/bakom försvarslinjen i Furuby, och där Filip Bengtsson språngnickar in bollen i bortre krysset. Sedan gör Filip sitt tredje mål för dagen då han vinner en löpduell med målvakten och en av deras försvarare. Furuby gör ett “tröstmål” i minut 85 fram till slutresultatet 1-5. Domaren var bra i 85 minuter, men de sista fem gör han och linjemannen 3 rejäla misstag som kunde stått oss dyrt, om det hade varit jämnare i matchen. Alla tre lägen hade det gemensamt att Filip blev “bortdömd”. Det som kostade mest var en varning som kan visa sig dyrbar längre fram under hösten. 

Målchanserna vinner vi med 11-4 och därmed lyckas vi få lite mer normal utdelning på våra chanser  än vad vi har haft de senaste matcherna. Nu ser vi fram emot hemmamatch mot Häradsbäck på fredag. 

/Peter Eriksson