WWW.NOBBELEBK.SE

Häradsbäck-Nöbbele BK 2018-05-11

Postat den av Peter Eriksson

I fredagskvällens match borta mot Häradsbäck så raderades vår vinstrad. Vi lyckades dock för första gången i årets seriespel hålla nollan. Matchen slutade med andra ord 0-0.

Vi börjar återigen matchen bra och skapar några halvchanser, samt en jättechans i början av matchen. Hade vi gjort mål på den så hade nog matchen fått ett helt annat utseende. Efter en bra start av matchen följer tyvärr en sämre period där vi slarvar för mycket med passningar och mottagningar. Detta beror nog till viss del på en svårbemästrad och ganska liten plan, men vi kan bättre! Sedan avslutar vi halvleken på ett ganska bra sätt.

I andra halvlek så trycker vi på konstant mot Häradsbäcks mål,  men vi har precis som i första halvlek svårt att skapa riktigt klara målchanser. Vi har ett antal bra lägen men där skotten inte är tillräckligt bra. Vi har också  jättemånga hörnor och inkast som ställer till problem för våra motståndare. Bollen studsar dock inte riktigt vår väg denna dag. Vi har heller inte riktigt domarna på vår sida, detta visar sig när vi till sist gör ett mål på en hörna. Då vinkar linjedomaren av för offside, i mitt och mångas andra tycke direkt felaktigt. Vi åker också på 3 varningar,  varav den på”Kecke” är direkt felaktig! Detta innebär att han är avstängd nästa match. Häradsbäck däremot klarade sig utan varningar, trots att de var tvungna att spela ganska tufft ibland, för att kunna stå emot oss.

Jag är framförallt nöjd med andra halvlek där vi konstant trycker ner Häradsbäck. Efter matchen så kom hemmalagets lagledare och sa att “fotboll är inte alltid rättvist”.  Han var imponerad av vår tyngd och anfallskraft, och sa att de orkade inte försvara sig högre upp än vad de gjorde. Skönt att höra att även våra motståndare tycker vi är bra!  Såklart lite surt att inte vinna, men jag tror inte det kommer hända så många gånger till att vi går mållösa från en match.

Vi skapade inte så många klara målchanser som i de tidigare matcherna. Då är det givetvis mycket svårare att vinna matcher. Vi vann “bara” målchanserna med 2-1! Men där måste vi också ge en eloge till ett bra, och vilt försvarande hemmalag. 

/Peter Eriksson