Herrlag

Tingsryd United FC
Vederslöv/Dänn.IF Vislanda IF
Växjö Boys FF

Matchreferat Visa alla matchreferat för herrarna

Seriepremirär mot Konga 2018-04-20

Då var det äntligen dags för seriepremiär hemma mot Konga. Vädret var bästa möjliga och man kunde nästan tro att det var en kväll i juni, och inte i själva verket den 20 april. Planen var bra, men självklart ganska ojämn med mycket studsar som följd.

När matchen väl kom igång så dröjde det inte mer än 3 minuter förrän Konga gjorde 0-1. Detta efter lite slarv från vår sida. Men redan i minut 5 så kvitterar vi till 1-1 genom Simon Björn efter en hörna från Jonathan, där han trycker in bollen efter flipperspel på mållinjen. Sedan har vi en ganska dålig period i matchen där vi inte får något flyt i spelet och inte vinner så mycket dueller. Men i minut 20 så har vi ett bra anfall där Arvid kommer ner på högerkanten och spelar in bollen till Simon Björn. Han gör gör en fin vändning och pangar in bollen med vänstern till ledning med 2-1. Nu börjar vi få kontroll på matchen och i den 27 minuten gör Arvid Henningsson 3-1 efter hörna från Jonathan. Efter detta har vi ytterligare några chanser att utöka innan halvtid men 3-1 står sig.

I andra halvlek gör vi 4-1 på straff i den 59 minuten genom Filip Bengtsson. 5-1 kommer strax därefter genom ”Kecke” Björn i minut 62. Vi fortsätter spela bra fram till ungefär 20 minuter kvar av matchen. Sedan tappar vi lite av vårt spel och Konga får lite mer att säga till om. I 77 minuten så reducerar Konga till 5-2 efter att en frispark ändrat riktning och ställt Kalle i målet. I minut 88 så fastställer Konga slutresultatet till 5-3.

Vi vinner matchen helt rättvist då vi är det lag som skapar klart mest målchanser. Den matchen vinner vi med 9-4 (enligt mina anteckningar). Tilläggas kan att domartrion skötte sig utmärkt!

/Peter Eriksson

Laginfo