Herrlag

grassnbk

TILLBAKA I NÖBBELE BK IGEN!

Efter att man varit ledig i ett par år från att träna något lag så kom suget tillbaka och när Nöbbele BK hörde av sig så kändes det extra kul!
För dig som inte riktigt vet vem jag är så heter jag Erik Lundgren och är 54 år och ursprungligen från Umeå. Jag landade i Växjö 1984 som 18 åring och där orsaken till detta är att Östers IF då köpte mig för att spela i föreningen vilket jag gjorde under 3 år. Tyvärr så fick jag avsluta min fotbollskarriär alldeles för tidigt så steget till att bli tränare var kanske inte helt givet men nu har jag varit tränare i olika föreningar i över 20 år.

Nöbbele BK har jag tidigare tränat i 4 härliga säsonger och nu när man är tillbaka igen så ser man verkligen att klubben har utvecklats och att det finns ett fantastiskt engagemang bland alla som är involverade i föreningen.
Det känns också väldigt bra att många spelare och ledare som fanns med runt laget då jag senast tränade föreningen är kvar och jag har även fått möjligheten att ha med Cornelia Lundgren som assisterande tränare och det känns extra roligt! Vi har redan kört igång med förberedelserna inför säsongen 2020 och där en upptakt hunnits med samt att vi tränar en gång i veckan fram till jul för att lära känna varandra. 

 
Truppen känns väldigt spännande och en bra blandning mellan ungt och gammalt och det ska bli riktigt spännande och se hur vi kan utvecklas både som lag och individuellt. I säsongsplaneringen så har vi träning 3 gånger i veckan och där ett av passen är förlagt till HPC som hjälper oss med ett bra fys-upplägg. Här hjälper Agne Bergvall till och vi har redan idag fått väldigt många bra och nyttig ”coaching”  om vad som kommer att krävas för att komma i form till seriepremiären!

Under perioden Jan-April så tränar vi samtliga pass i Växjö och där vi fram t o m sista februari också  har öppna träningar så att nya spelare som är intresserade av att testa i NBK får möjlighet att vara med. Vi har idag ett antal spelare som provar och jag hoppas verkligen att dom är intresserade av att fortsätta😊

Innan säsongen drar igång i April så kommer vi att ha spelat 6-7 träningsmatcher, deltagit i en försäsongs-cup samt varit på träningsläger för att svetsa samman gruppen ytterligare.

Vi hoppas att du som NBK-supporter följer oss och det kommer en uppdatering om läget ju närmare seriestarten vi kommer!

Fotbollshälsningar

Erik Lundgren                      Cornelia Lundgren
Tränare                                  Ass tränare

 

Här kommer snart information om truppen för 2020 att presenteras! Håll ut!

Matchreferat Visa alla matchreferat för herrarna

Seger mot Vislanda!

Vislanda – Nöbbele 2-3 (0-1)
Mål : Einar Henningsson, Simon Björn, Arvid Henningsson 

Efter premiärförlusten så var alla väldigt revanschsugna på att möta Vislanda som inför matchen hade spelat 2 matcher och Tagit 4 poäng så vi visste att detta skulle bli en tuff drabbning.

Första delen av matchen handlade väldigt mycket om att det var många misstag från båda lagen och ett slarvigt passningsspel så det blev lite väl mycket ”Hawaii spel”. Vislanda hade kanske de hetaste chanserna och där målvakt Erik Inhoffen verkligen fick visa sig från sin allra bästa sida för att hålla nollan.

I slutet på halvleken så gör ”Sidde” en fantastisk löpning efter kanten och hittar Einar Henningsson med en perfekt passning som förvaltas in i Vislandamålet och 1-0 är ett faktum. Skönt att gå till halvtidsvila med ledning!

i den andra halvleken så dröjer den endast 4 minuter så kommer kvitteringen till 1-1 och det är ett otagbart skott.

Vi lyckas dock redan efter 7 minuter ta ledningen genom ett snyggt mål av Simon Björn och nu är vi riktigt heta och vi skapar en hel del bra lägen vilket skulle resultera i att Arvid Henningsson med ett tungt vänsterskott  utökar till 3-1. Allt känns väldigt stabilt och vi kontrollerar det som händer på planen väldigt bra. 
Vislanda lyckas i slutet av matchen peta in 3-2 men närmare än så kommer man inte. 

Det va glada NBK grabbar efter matchen och väldigt skön att få avsluta vårsäsongen med en seger. I matchen var det några NBK som utmärkte sig lite extra och det är redan nämnda Erik Inhoffen, Daniel Lindahl och Simon Björn men som sagt alla kämpade och stred för dessa 3 härliga poäng:)

VÅRAT GÄNG TRE POÄNG NBK!

 

Laginfo

Köp NBK-kläder här

Tränare

Erik Lundgren H.T.
Cornelia Lundgren Ass. T.

Tabellen

Senaste matcher

Kommande matcher

Nöbbele BK Herr på Instagram

Nöbbele BK Herr på Instagram

Kontaktperson

Henrik Ragnarsson
Tel. 076 880 73 73

E-post

fotboll@nobbelebk.se