Herrlag

Tingsryd United FC
Vederslöv/Dänn.IF Vislanda IF
Växjö Boys FF

Matchreferat Visa alla matchreferat för herrarna

Ingelstad-Nöbbele BK

Dagens derbymatch bjöd inte på något vidare yttre förutsättningar (dock bra plan). Vädret skrämde säkert bort en hel del åskådare. När matchen började så var det inte mycket till spel från något av lagen. Jag var ändå ganska nöjd med starten då det kändes om vi hade bra kontroll på matchen: Detta trots att vi slarvade betänkligt i vårt passningsspel. Men i den 20:e minuten så har Ingelstad ett bra läge att näta. Resterande del av halvleken fortsätter de att skapa chanser. Några av dem bjuder vi på när vi ger dem bollen på egen planhalva. Vi är alltså  nöjda med 0-0 i paus.

I paus är vi tvungna att ändra om lite då Sam har ont i vaden. Tyvärr hade vi ingen mer  innermittfältare på bänken idag, vilket gör att vi väljer att dra ner Filip ett steg. Vi pratar också om att inte spela så mycket långa bollar, och om vi ska göra det så ska de gå bakom deras backlinje så vi slipper omställningar på oss.

Redan i minut 46 gör Ingelstad 1-0 efter en misslyckad, för kort långboll som de ställer om snabbt på. Sedan gör de 2-0 i den 51:a minuten efter en hörna där de slår in andrabollen. Vi reducerar till 1-2 i matchminut 56 efter att bollen tagit i ribban på en hörna slagen av Jonte. Arvid Henningsson nickar därefter in returen. Tyvärr skapar vi efter detta inga riktigt heta målchanser, det är i stället hemmalaget som har de vassa chanserna.

Detta är den första match där vi förlorar målchanserna med mer än 2 chanser. Ingelstad vinner målchanserna med 9-2, och vinner givetvis matchen rättvist.

/Peter Eriksson

Laginfo