Herrlag

grassnbk

TILLBAKA I NÖBBELE BK IGEN!

Efter att man varit ledig i ett par år från att träna något lag så kom suget tillbaka och när Nöbbele BK hörde av sig så kändes det extra kul!
För dig som inte riktigt vet vem jag är så heter jag Erik Lundgren och är 54 år och ursprungligen från Umeå. Jag landade i Växjö 1984 som 18 åring och där orsaken till detta är att Östers IF då köpte mig för att spela i föreningen vilket jag gjorde under 3 år. Tyvärr så fick jag avsluta min fotbollskarriär alldeles för tidigt så steget till att bli tränare var kanske inte helt givet men nu har jag varit tränare i olika föreningar i över 20 år.

Nöbbele BK har jag tidigare tränat i 4 härliga säsonger och nu när man är tillbaka igen så ser man verkligen att klubben har utvecklats och att det finns ett fantastiskt engagemang bland alla som är involverade i föreningen.
Det känns också väldigt bra att många spelare och ledare som fanns med runt laget då jag senast tränade föreningen är kvar och jag har även fått möjligheten att ha med Cornelia Lundgren som assisterande tränare och det känns extra roligt! Vi har redan kört igång med förberedelserna inför säsongen 2020 och där en upptakt hunnits med samt att vi tränar en gång i veckan fram till jul för att lära känna varandra.

Truppen känns väldigt spännande och en bra blandning mellan ungt och gammalt och det ska bli riktigt spännande och se hur vi kan utvecklas både som lag och individuellt. I säsongsplaneringen så har vi träning 3 gånger i veckan och där ett av passen är förlagt till HPC som hjälper oss med ett bra fys-upplägg. Här hjälper Agne Bergvall till och vi har redan idag fått väldigt många bra och nyttig ”coaching”  om vad som kommer att krävas för att komma i form till seriepremiären!

Under perioden Jan-April så tränar vi samtliga pass i Växjö och där vi fram t o m sista februari också  har öppna träningar så att nya spelare som är intresserade av att testa i NBK får möjlighet att vara med. Vi har idag ett antal spelare som provar och jag hoppas verkligen att dom är intresserade av att fortsätta😊

Innan säsongen drar igång i April så kommer vi att ha spelat 6-7 träningsmatcher, deltagit i en försäsongs-cup samt varit på träningsläger för att svetsa samman gruppen ytterligare.

Vi hoppas att du som NBK-supporter följer oss och det kommer en uppdatering om läget ju närmare seriestarten vi kommer!

Fotbollshälsningar

Erik Lundgren                      Cornelia Lundgren
Tränare                                  Ass tränare

Här kommer snart information om truppen för 2020 att presenteras! Håll ut!

Matchreferat Visa alla matchreferat för herrarna

Förlust mot Frilevstad

Frilevstad – Nöbbele 2-1 (0-0)
Mål NBK : Moltas Strömberg

I den tredje träningsmatchen som spelades i Karlskrona blev det förlust mot Frilevstad med 2-1. Det var en match där båda lagen såg fram emot att spela eftersom att det varit inställda matcher tidigare.
I ett strålande väder och lite blåsigt så startade hemmalaget starkast och där vi hade det lite svårt till en början att hitta rätt i våra positioner men vi jobbade oss sakta men säker in i matchen. Det var mer kamp än skönspel som präglade den första halvleken och där Frilevstad hade ett gyllene tillfälle att göra 1-o om inte Einar “Ravelli” Henningsson som vikarierade i målet gör en grym parad och  avvärjer.
I den 37 minuten så får Alexander Björn till ett grymt avslut med pannan men det träffar ribban och halvleken slutar 0-0 vilket känns rättvist.

Inför det andra halvleken så försöker vi trycka ner bollen lite djupare bakom Frilevstads backlinjen och det ger resultat. I den 15 minuten sätter vår “hypersnabba” Moltas fart och driver inte bara förbi sin ytterback utan han trycker sig förbi mittbacken också innan han gör NBK målet väldigt snyggt!

Det ska dock inte dröja allt för länge innan Frilvestad ställer om efter att vi tappat bollen på mitten och rullar in 1-1.

Tyvärr så är vi lite för slarviga långa stunder i vårt passningsspel i uppbyggnadsfasen vilket gör att vi får många omställningar mot oss och där vårt försvar med Jakob A, Alle B, Axel A och Jonathan M få slita extra hårt och det just på en sådan om ställning som hemmalaget kan lite turligt göra 2-1 genom ett skott som touchar en NBK spelare och ställer Einar i målet helt.
Vi gör en kraftansträngning i slutet och skapar ett par bra lägen till kvittering och med lite tur så hade något av chanserna gått in.

Vi åker till matchen med många spelare som är unga och egna NBK grabbar  samt spelare som inte har kunnat träna speciellt mycket på grund av olika orsaker men fy fasiken vad alla kämpade!!!!!
Den inställningen är guld värd och kommer att vara oerhört viktigt att vi tar med oss in i säsongen.

Extra plus vill jag ge till Einar Henningsson i målet som ställer upp trotts att man är lite skadad, Alle Björn som tillsammans med Axel Andersson är klockrena som mittbackar, Murtada “Murre” Alsidahee och Kalle Rosenqvist som  båda gör det riktigt bra som innermittfältare så länge man orkade.

Nu ser vi fram emot en bra träningsvecka med många på träningarna och en bra fart!

Laginfo

Köp NBK-kläder här

Tränare

Erik Lundgren H.T.
Cornelia Lundgren Ass. T.

Senaste matcher

Nöbbele BK Herr på Instagram