Herrlag

grassnbk

TILLBAKA I NÖBBELE BK IGEN!

Efter att man varit ledig i ett par år från att träna något lag så kom suget tillbaka och när Nöbbele BK hörde av sig så kändes det extra kul!
För dig som inte riktigt vet vem jag är så heter jag Erik Lundgren och är 54 år och ursprungligen från Umeå. Jag landade i Växjö 1984 som 18 åring och där orsaken till detta är att Östers IF då köpte mig för att spela i föreningen vilket jag gjorde under 3 år. Tyvärr så fick jag avsluta min fotbollskarriär alldeles för tidigt så steget till att bli tränare var kanske inte helt givet men nu har jag varit tränare i olika föreningar i över 20 år.

Nöbbele BK har jag tidigare tränat i 4 härliga säsonger och nu när man är tillbaka igen så ser man verkligen att klubben har utvecklats och att det finns ett fantastiskt engagemang bland alla som är involverade i föreningen.
Det känns också väldigt bra att många spelare och ledare som fanns med runt laget då jag senast tränade föreningen är kvar och jag har även fått möjligheten att ha med Cornelia Lundgren som assisterande tränare och det känns extra roligt! Vi har redan kört igång med förberedelserna inför säsongen 2020 och där en upptakt hunnits med samt att vi tränar en gång i veckan fram till jul för att lära känna varandra.

Truppen känns väldigt spännande och en bra blandning mellan ungt och gammalt och det ska bli riktigt spännande och se hur vi kan utvecklas både som lag och individuellt. I säsongsplaneringen så har vi träning 3 gånger i veckan och där ett av passen är förlagt till HPC som hjälper oss med ett bra fys-upplägg. Här hjälper Agne Bergvall till och vi har redan idag fått väldigt många bra och nyttig ”coaching”  om vad som kommer att krävas för att komma i form till seriepremiären!

Under perioden Jan-April så tränar vi samtliga pass i Växjö och där vi fram t o m sista februari också  har öppna träningar så att nya spelare som är intresserade av att testa i NBK får möjlighet att vara med. Vi har idag ett antal spelare som provar och jag hoppas verkligen att dom är intresserade av att fortsätta😊

Innan säsongen drar igång i April så kommer vi att ha spelat 6-7 träningsmatcher, deltagit i en försäsongs-cup samt varit på träningsläger för att svetsa samman gruppen ytterligare.

Vi hoppas att du som NBK-supporter följer oss och det kommer en uppdatering om läget ju närmare seriestarten vi kommer!

Fotbollshälsningar

Erik Lundgren                      Cornelia Lundgren
Tränare                                  Ass tränare

Här kommer snart information om truppen för 2020 att presenteras! Håll ut!

Matchreferat Visa alla matchreferat för herrarna

Åryd Cup Tipshallen Växjö

Hej Fotbollsvänner!

I helgen så startade vi upp med matcher i Tipshallen och det är den årliga Åryd Cupen som vi har deltagit i. Ett kul inslag i en uppbyggnadsfas som gör att vi får mäta oss spelmässigt mot andra lag och från andra lag och divisioner.

I första matchen mötte vi Åryds IK (Div 3) och lyckades med att spela 0-0 och med lite tur så hade vi också kunnat peta in en boll i slutminuterna.
I match nummer två mötte vi Moheda ( Div 5) som också slutade 0 – 0. Slutligen match 3 så var det Ingelstad (Div 4) som stod för motståndet och där blev det förlust med 2-0.

För oss som är nya ledare var det oerhört viktigt att få se så många spelare som möjligt under dessa 27 minuters matcher och försöka bilda oss en uppfattning om vad som är bra och vad som måste förbättras. Som helhet gör vi en godkänd turnering och där många spelare gladde och där många av de nya spelarna som kommit fick visa att man kommer att bli bra tillskott för truppen. Lite extra plus vill jag ge till Jesper Wendel som gjorde en väldigt bra turnering, Filip Nurmela i mål som fick hålla nollan i 2 matcher, Kalle Rosenqvist visade fina takter som vänsterback, Casper Rogsberg som tillsammans med Arvid Henningsson och Daniel Lindahl fajtades bra på mittfältet och så måste vi ge Harry Lundkvist beröm för sitt inhopp i första matchen som yttermittfältare.

Nu ser vi fram emot att få fortsätta träna bra och där nästa match är mot Ingelstad 22/2 och då är det 2 x 45 minuter som gäller:)

Tränare
Erik Lundgren