Herrlag

grassnbk

TILLBAKA I NÖBBELE BK IGEN!

Efter att man varit ledig i ett par år från att träna något lag så kom suget tillbaka och när Nöbbele BK hörde av sig så kändes det extra kul!
För dig som inte riktigt vet vem jag är så heter jag Erik Lundgren och är 54 år och ursprungligen från Umeå. Jag landade i Växjö 1984 som 18 åring och där orsaken till detta är att Östers IF då köpte mig för att spela i föreningen vilket jag gjorde under 3 år. Tyvärr så fick jag avsluta min fotbollskarriär alldeles för tidigt så steget till att bli tränare var kanske inte helt givet men nu har jag varit tränare i olika föreningar i över 20 år.

Nöbbele BK har jag tidigare tränat i 4 härliga säsonger och nu när man är tillbaka igen så ser man verkligen att klubben har utvecklats och att det finns ett fantastiskt engagemang bland alla som är involverade i föreningen.
Det känns också väldigt bra att många spelare och ledare som fanns med runt laget då jag senast tränade föreningen är kvar och jag har även fått möjligheten att ha med Cornelia Lundgren som assisterande tränare och det känns extra roligt! Vi har redan kört igång med förberedelserna inför säsongen 2020 och där en upptakt hunnits med samt att vi tränar en gång i veckan fram till jul för att lära känna varandra.

Truppen känns väldigt spännande och en bra blandning mellan ungt och gammalt och det ska bli riktigt spännande och se hur vi kan utvecklas både som lag och individuellt. I säsongsplaneringen så har vi träning 3 gånger i veckan och där ett av passen är förlagt till HPC som hjälper oss med ett bra fys-upplägg. Här hjälper Agne Bergvall till och vi har redan idag fått väldigt många bra och nyttig ”coaching”  om vad som kommer att krävas för att komma i form till seriepremiären!

Under perioden Jan-April så tränar vi samtliga pass i Växjö och där vi fram t o m sista februari också  har öppna träningar så att nya spelare som är intresserade av att testa i NBK får möjlighet att vara med. Vi har idag ett antal spelare som provar och jag hoppas verkligen att dom är intresserade av att fortsätta😊

Innan säsongen drar igång i April så kommer vi att ha spelat 6-7 träningsmatcher, deltagit i en försäsongs-cup samt varit på träningsläger för att svetsa samman gruppen ytterligare.

Vi hoppas att du som NBK-supporter följer oss och det kommer en uppdatering om läget ju närmare seriestarten vi kommer!

Fotbollshälsningar

Erik Lundgren                      Cornelia Lundgren
Tränare                                  Ass tränare

Här kommer snart information om truppen för 2020 att presenteras! Håll ut!

Matchreferat Visa alla matchreferat för herrarna

Örsjö-Nöbbele Bk 2019-09-21

En strålande höst/sommardag mötte oss denna lördag i Örsjö. För Örsjö var detta en viktig match i kampen för att undvika degradering, för oss var det mer en karaktär av”träningsmatch”.  Vi kommer dock ut bra och spelar stundtals en trevlig fotboll där vi spelar oss ur de flesta situationerna på ett bra sätt. I matchminut 29 gör Simon 0-1 efter passning av “Jonte”. Detta resultat står sig till halvtidsvilan.

I den andra halvleken kvitterar Örsjö till 1-1 i minut 61. Sedan gör hemmalaget också 2-1 i den 66:e minuten, detta efter en fantastisk volleyträff från ganska långt avstånd. Vi kvitterar dock omgående efter en lång frispark som Simon nickar in framför mål,  och där Kalle påpassligt sätter returen i mål. Slutresultatet skrivs därmed till 2-2. För Örsjö var nog detta en missräkning då de vid seger hade haft betydligt större chans att hänga kvar. Men resultatet var sett till spelet ändå rättvist, även om Örsjö hade några målchanser fler än oss. Målchanserna slutade 4-2 till Örsjö.

/Peter E

Laginfo