Ingelstad IK – Nöbbele BK 2-1 (0-0)

Postat den av Alexander Björn

Mål: Kristoffer Björn

En het derbymatch!

Det var ett laddat Nöbbele som kom till det första derbyt mot Ingelstad.
Matchen började väldigt bra och vi skapade en hel del chanser som skulle resulterat i mål men skärpan va inte riktigt på topp.
Ingelstad hade svårt med vårt aggressiva spel och man tvingades till att skicka långa bollar på forwards för att komma till anfall. Detta skapade en del oreda i vårt försvar och man hade ett riktigt fint läge men målvakten Christoffer Wiberg gör en fin parad. Matchen va i ett skede där båda lagen skapade chanser men det skulle vara  0 -0 inför den andra halvleken.

I halvlek var vi överens om att vi hade haft dom absolut hetaste chanserna och detta skulle vi ta med oss i den andra halvleken och nu skulle vi sätta dit bollen också! .
Nu var det Ingelstad som lite enkelt fick göra 1-0 redan efter 3 minuters spel i den andra halvleken.

Allt utefter att tiden börja rinna iväg så blev spelet både hårdare och tuffare. Vi vann de flesta kamperna och mycket riktigt så fick vi in bolluslingen i målet genom Kristoffer Björn och 1 -1 va ett faktum.

Vi tar ett starkt grepp om matchen och det kändes mer som en tidsfråga innan vi skulle göra ett ledningsmål.
Det är ju alltid som så att man får räkna med att motståndarlaget får chanser även om dom som i detta fallet är tillbakapressade. I en omställning på vår vänstersida så slår Ingelstadspelaren in ett inlägg där målvakt Wiberg sammanstöter med Ingelstadsspelare som skriker och där huvuddomaren avvaktar men linjemannen som inte vinkat på hela matchen tar och signalerar för straff????

Den efterföljande straffen sätter Ingelstad och 2 -1 är ett faktum.
Vi orkar inte trycka in någon kvittering utan för lämna Ingelstad med en förlust i bagaget.

Matchen blev väldigt tuff i slutet och Ingelstad belönades med två röda kort medans vi med stort mod och uthållighet klarade oss med endast en varning.

Nu gäller det att ta nya tag och vi måste också fortsätta att hålla huvudet kallt då dessa avgörande situationer kommer att finnas med oss hela serien när det gäller röda och gula kort.Vi har inte råd med avstängningar!

I matchen så gör alla en riktigt bra kämpainsats men jag vill också ge extra beröm till: Simon Björn, Sam Koubaissi och Robert Sjöberg.