WWW.NOBBELEBK.SE

Konga-Nöbbele BK 2018-08-14

Postat den av Peter Eriksson

Matchen i Konga spelades på en riktigt fin, grön, och välvattnad plan. När matchen började så tog vi kommandot, dock utan att skapa så mycket i chansväg. I matchminut 11 gör vi dock 0-1 på vår första målchans. Det är Oscar Pettersson som trycker dit ett välriktat volleyskott vid stolproten. Vi fortsätter efter detta att spela bra och har även en jättechans att utöka vår ledning. Istället kvitterar Konga till 1-1 på deras första och enda chans i den första halvleken i den 40:e minuten. Detta efter riktigt dåligt och slarvigt försvarsspel av oss. Efter detta jämnar Konga ut spelet de sista 5 min av halvleken.

I paus pratar vi om att starta om och spela som vi gjorde första 35 minutrarna. Vi går därefter ut och tar hand om spelet precis som i första halvlek, men med skillnaden att vi skapar betydligt fler målchanser. Vi gör också 1-2 i minut 52. Detta efter ett jättefint anfall där Sayed slår ett fint inlägg, på bortre stolpen som Arvid Henningsson språngnickar in i mål. Efter detta har vi en kavalkad av målchanser utan att kunna utöka vår ledning. Konga skapar inte så mycket i chansväg, men i slutet uppstår det som alltid i sådana här lägen  några “halvjobbiga” situationer. 

Som helhet gör vi en stabil och bra match. Vi vinner målchanserna med 11-2, vilket borde ha inneburit vinst med större siffror. 

/Peter Eriksson