Kosta – Nöbbele

Postat den av Alexander Björn

Kosta – Nöbbele (0-1) 0-2
Mål: Matias Hall , Patrik Sjöberg

På valborgsmässoafton var det dag att möta Kosta vilket kändes lite speciellt eftersom jag aldrig någonsin spelat en match denna dag. Nu var det som så att matchen va något speciellt för just Kosta och vi ställer givetvis upp och får det “unika” arrangemang att fungera genom att spela. Man kan dock fundera på hur lyckat arrangemanget va när det inte kom något folk till matchen????

På en mycket dålig plan som jag kan lätt jämföra med en åker så blev det inte mycket till att rulla boll utan det va långa bollar som gällde. Vi försökte att spela bollen mellan varandra så gott som möjligt men det va med blandad kvalité.
Vi var i all fall dominanta i den första halvleken och skapade många riktigt bra chanser och till slut lyckades Matias Hall på ett snyggt långskott göra 1-0.

Kosta hade ett farligt anfallsvapen i att kasta långa inkast. Det va det enda man satsade på och visst var det farligt vid något tillfälle men fasiken va tråkigt att invänta en spelare som ska ta 2 minuter på sig för att kasta en boll!

I den andra halvleken blev vi väldigt passiva och vi lät Kosta få oss till ett mycket lågt speltempo vilket passar oss väldigt illa.
Vi hade svårt att få till passningsspelet och Kosta fick en o annan chans till att kvittera men Wibergs säkra spel i målet och med lite hjälp av ribban lyckades vi hålla bollen borta från målet.

I slutet på halvleken kontrade vi in 2-0 genom ett iskallt mål av Patrik Sjöberg.

Att få fira valborg i Kosta med att vinna och ta tre pinnar gör jag gärna igen och jag vill ge laget en eloge för att man stod upp på ett bra sätt hela matchen trotts de urusla förutsättningar som erbjöds. Extra plus vill jag dela ut till Alexander Björn, Kristoffer Björn och Patrik Sjöberg.

Nu ser vi fram emot att möta Lammhult på torsdag som har samma poäng och målskillnad som oss “det glada vännernas lag”. Vi räknar med stort publikstöd!!!!

Tränare Erik Lundgren