Lammhult-Nöbbele

Postat den av Alexander Björn

Lammhult-Nöbbele (0-0) 1-0

En tidig seriefinal som tyvärr slutade med en Lammhultsseger.
Det va under utmärkta förhållanden matchen spelades och en relativt stor publik hade anslutit för att se denna toppmatch i Div 6.
Lammhult är det lag som besegrat oss tidigare i serien så revanschlustan va stor bland oss alla.
I den första halvleken var det Lammhult som tog initiativet direkt från start så vi fick till en början jobba med försvarsspel och kontringar.
Redan efter 15-20 minuter så hade två av våra startspelare Christian Eek och Patrik Sjöberg fått utgå p g a skada. Det innebar att vi fick justera en hel del och vi fick egentligen inte igång någon form av anfallsspel under den första halvleken.
När vi gick till halvtidsvila så hade varken vi eller Lammhult presterat någon vidare fotboll och 0-0 är att betrakta som rättvist.

När vi sedan gör justeringar i den andra halvleken så är vårt bollinnehav betydligt bättre och vi sätter press på Lammhults försvar men skapar tyvärr alldeles för lite i den sista tredjedelen av planen. Våra svårigheter i att komma förbi på kanterna fortsatte och det såg ut att bli en 0-0 match.
Med 14 minuter kvar att spela så drabbas Lammhult av en utvisning vilket gjorde att vi återigen kunde äga bollen mer men dålig precision i passningsspelet gjorde att vi trotts en man mer på planen inte skapade några vassa chanser.

1-0 kom på en frispark nära vårt straffområde och det va målvakten i Lammhult som på kraft dunkade in denna. Jag kan tycka att muren inte riktigt va på plats och att detta och får ses som en del i vår okoncentration som också präglade matchen.

Vi underpresterar i vårat spel och vi kan betydligt bättre än det som vi visade igår mot Lammhult så nu gäller det att snabbt som tusan lägga detta bakom oss och blicka framemot matchen på onsdag då FC Moheda står för motståndet. Jag hoppas att Nöbbele-borna kommer och stöttar oss i matchen för det kommer vi att behöva.

Tränare Erik Lundgren