Nöbbele Bk-Åby Tjureda 2019-05-31

I matchen mot Åby Tjureda spelade de senaste årens stora målskytt Filip Bengtsson sin sista match för Nöbbele. Detta då han ska flytta till Göteborg efter avklarade studier i Växjö. Filip var också den som var med och skapade vår första målchans då han frispelade Joel. Det var dock Åby som tog ledningen i matchen då en av deras spelare tog ned bollen på armen och därefter sköt in den i mål. Ett mål som aldrig skulle godkänts om linjedomaren kunnat den nya handsregeln (huvuddomaren säger att inte såg handsen från sin vinkel). En regel som säger att all hands i samband med målchans (för det offensiva laget) är hands. Målet gjordes i minut 21. Kort därefter i matchminut 25 gör Åby också 0-2. Vi repar dock mod och Joel gör 1-2 på en välriktad frispark. I den 35:e minuten kvitterar vi till 2-2 efter en fin framspelning av Filip som Sune rakar in i mål. Efter detta har vi också en avgörande situation för matchen när deras “bästa” spelare tappar bollen till Simon som har fritt fram mot mål. Deras spelare drar Simon i tröjan för att få stopp på honom. Han kommer undan med en varning- svagt av domaren att inte visa det röda kortet i den situationen.

I andra halvlek fortsätter vi att skapa chanser men får inte in bollen i mål. Detta är en match vi borde vunnit. Vi kunde ha gjort det av egen kraft då vi skapade mer målchanser än Åby. Men hade domarna skött sig så hade det underlättat för oss.

Målchanserna vann vi med 8-6.

Peter Eriksson