Nöbbele BK- Emmaboda 2019-08-16

Denna match hade karaktären av en “sexpoängsmatch”. Detta då vi och Emmaboda i högsta grad är inblandade i bottenstriden. Vi börjar ganska bra och tar tag i taktpinnen direkt. Redan i den matchminut 5 så tar vi ledningen med 1-0. Detta efter att Sayed gjort bort ett par motståndare på kanten och spelat bollen snett bakåt till Alen, som trycker in bollen i bortre hörnet.

Efter detta så spelar vi ett kontrollerat försvarsspel halvleken ut. Emmaboda skapar sina farligaste lägen på några hörnor. Vi skapar inte heller så mycket i anfallsväg. Vi har ett par halvchanser som vi dock slarvar bort.

I andra halvlek är det i stort sett samma matchbild. Emmaboda lyckas inte spela sig igenom vårt kompakta försvar, det blir några skott utifrån och några hörnor. Dock är ju 1-0 en skör ledning så det känns hela tiden lite oroligt. Vi lyckas inte själva skapa  så mycket i chansväg utan prioriterar vårt försvarsspel, vilket var det viktigaste då vi verkligen behövde 3 poäng. Vi är jättenöjda med segern, men vi vill självklart prestera ett bättre anfallsspel. Är det något lag som ska vinna matchen så är det vi, men den kunde lika gärna ha slutat oavgjort. Men i våras tappade vi 2 poäng borta mot Emmaboda på en feldömd straff i slutminuterna. Därför känns segern idag extra rättvis!

Målchanserna vann vi med 1-0.

Peter Eriksson