WWW.NOBBELEBK.SE

Nöbbele BK-Furuby 2018-05-04

Postat den av Peter Eriksson

I vår andra hemmamatch i perfekt fotbollsväder, bjöds det på en målrik tillställning. Efter en bra start från vår sida med några halvchanser, så tar vi ledningen med 1-0 i den 7:e minuten. Målet gjordes av Filip Bengtsson efter passning av Simon Björn. Efter detta har vi en lite sämre period. Men vi hämtar oss och lyckas  ta ledningen med 2-0 i minut 24 efter ett snyggt mål av Kristoffer Björn. Passningen levererades av Filip Bengtsson. Efter detta fortsätter vi spela bra och skapa chanser. Vi får b l a 2 mål av “Kecke”tveksamt bortdömda . I matchminut 31 reducerar Furuby till 2-1 på frispark. I matchminut 41 så är det nära att vi får vårt tredje mål bortdömt, detta efter att en utespelare i Furuby slagit en inspark och domaren trodde det var offside på Filip. Samtidigt som Filip skjuter ett skott som går i mål så blåser domaren för offside (domaren tänkte inte på att utespelaren upphävde offsiden). Domaren inser sitt misstag och ändrar sig och blåser mål, till ställningen 3-1. Givetvis slarvigt av domaren, men jag tycker ändå på något sätt att det blev rätt (trots att han egentligen gjorde ett fel till). Detta då man ser Furuby-målvakten verkligen försöker ta bollen, men inte når den.

I andra halvlek gör Filip Bengtsson ett äkta hattrick. Först 4-1 i den 51:a minuten på ett skott som letar sig in vid ena stolpen. Sedan 5-1 på ett mäktigt halvvolleyskott från 35-40 meter, som går stenhårt i en perfekt båge in i målet. Han avslutar sedan sin show i minut 87 med att göra 6-2. Detta efter en ny uppvisning, där han efter en bra mottagning springer slalom genom Furubys försvar. Sedan avslutar han med att runda målvakten, och lägga in bollen i tomt mål. Däremellan gör alltså Furuby 6-2 i minut 86. 

Efter en sån här match måste man ändå hylla femmålsskytten Filip lite extra. Vi som ser honom på träningarna vet hur bra han är! Många säger säkert att 5-1 målet är ett mål som händer 1 gång på 1000 försök. Men vi som ser honom träna varje vecka vet att det “smäller” betydligt oftare än så! 

Som helhet gör vi en bra match tycker jag, vi är det spelförande laget och skapar mycket målchanser. Enligt mina noteringar så vinner vi målchanserna med 11-3. Därför vinner vi återigen väldigt rättvist!

/Peter Eriksson