Nöbbele BK – Konga SK

Postat den av Alexander Björn

Nöbbele BK – Konga SK (0-0) 1-0
Mål: Christian Eek

En match som spelades i strålande solsken och en nyklippt plan vilket inbjöd både spelare och publik till en riktigt fin fotbollskväll.

Vi tog redan från start ett kommando i matchen och hade mycket boll medans Konga nöjde sig med att “sparka bollen långt”. Vi hade trotts ett stort bollinnehav väldigt svårt att forcera ett kompakt Konga försvar.
Vi hade mängder av bra hörnor i den första halvleken från en känslig vänsterfot signerad Patrik Sjöberg men vi lyckades inte att få in någon boll i den första halvleken.

I den andra halvleken blev bollinnehavet ännu större än i den första så och chanserna blev betydligt vassare och mer tydliga.
“Kekke” Björn (som för övrigt va matchens gigant) forcerade fram en situation i Kongas straffområde som slutade med att en spelare i Konga fick bollen på handen och det tilldömdes straff. Mycket säkert satt kapten Christian Eek bollen bakom en mycket duktig Konga målvakt.
Matchen fortsatte i Nöbbeles favör och inbytte Jeper Elmqvist dominerade stort på mitten under sista 30 min.

Konga hade egentligen bara ett skott på mål under 90 minuter så vi skulle med det spelövertag som vi hade gjort fler mål

I dagens match gör vårt försvar en stabil insats och där Alexander Björn va otroligt effektiv med sitt huvudspel. “Kekke” Björn dominerade spelet oavsett i vilken position han fick vara på och den mycket bollsäkra och spelskicklige Jesper Elmvist ska också ha ett extra plus från matchen.

Nu ser vi fram emot matchen på måndag då vi ska till Urshult.

Tränare Erik Lundgren