Nöbbele BK-Moheda 2018-06-26

Innan matchen mot Moheda hade vi en kort minnesstund för Mia Björn. Mia som har gjort så otroligt mycket bra för föreningen, och varit engagerad i en mängd olika roller. Allas våra tankar går till  familjen Björn.

Våra motståndare Moheda är ett lag som ligger med i toppen, en stor anledning till detta är att de släpper in så få mål.  Moheda har på elva matcher släppt in 8 mål, och vi i Nöbbele har släppt in 22 st! Detta är givetvis något vi måste förbättra om vi ska kunna avancera i tabellen.

När matchen väl började så var det Moheda som spelade bäst men vi som hade de farligaste chanserna, åtminstone till en början. Vi skapade 3 bra chanser i första halvlek, och Moheda 2 farliga lägen. Spelmässigt gjorde vi dock en svag förstas halvlek med dåligt passningsspel som största anledning. Vi gick in till pausvila med ställningen 0-0.

I andra halvlek så hade Moheda bollen mycket men lyckades inte skapa några chanser förrän i matchminut 68 då de tilldömdes en straffspark. Deras spelare sätter den till ställningen 0-1. Efter detta så fortsätter Mohedas dominans men nu skapar de även målchanser. Detta resulterar i ytterligare 2 mål och slutresultatet blir alltså 0-3.

Moheda vinner matchen rättvist. De vinner målchanserna med 5-3 och spelar bättre än oss. Vi själva gör årets sämsta match och det finns tyvärr inte mycket positivt att ta med oss till nästa match. Domaren Selma Alilovski gjorde en bra domarinsats!

/Peter Eriksson