Nöbbele BK-Näshult 2019-04-27

Efter att ha mött Rottne borta förra matchen så vände vi åter hem till Värnövallen igen. Detta för ett möte med Näshult, ett lag som matchen innan förlorat med 1-8 mot Tingsryd. Denna gång började vi matchen bra och skapar ett par farliga lägen omgående. Simon gör också följdriktigt 1-0 redan i matchminut 8 efter ett långt inkast. Näshult kvitterar sedan i minut 17, också efter ett snabbt och långt inkast där vi inte riktigt hinner med. Efter detta så tappar vi resterande del av den första halvleken. Vi spelar riktigt dåligt, och är inte alls nöjda med vår prestation i paus.

Andra halvlek startar vi dock bra. Alen gör 2-1 i den 48:e minuten efter ett behärskat avslut, på fin passning av Simon. Sedan gör Einar 3-1 i minut 65 efter passning av Gustav. Sedan kontrollerar vi matchen på ett bra sätt innan Näshult gör ett “slumpmål” i minut 81. Det blir alltid lite oroligt när motståndarna reducerar en tvåmålsledning. Därför är det skönt när Einar punkterar matchen i den 87:e minuten, på pass av Joel. Slutresultatet skrivs därmed till 4-2.

Vi vinner matchen rättvist, men måste prestera bättre om vi ska kunna rå på Tingsryd nästa match.

Målchanserna slutar 8-7 i vår favör.

Peter Eriksson