Nöbbele Bk-Norrhult

I denna hemmamatch ställdes vi mot Norrhult.Ett Norrhult som vann mot oss i vårens match med 3-1. Matchens förutsättningar är att de har chans på kvalplats uppåt medan vi kämpar för att säkra kontraktet.

Vi börjar matchen bra och tar ledningen redan i matchminut 5. Detta genom ett snyggt anfall där bollen går hela vägen via backlinjen upp till Einar på topp, som snyggt spelar fram Simon som återigen löper i djupled. Simons djupledslöpningar har varit ett viktigt inslag i vårt anfallsspel. Norrhult ger dock oss ett riktigt bra motstånd, och har många duktiga spelare. I första halvlek händer inte så mycket mer i chansväg för något av lagen. Vi går således till halvtidsvila med en 1-0 ledning.

I den andra halvleken har Norrhult mer boll, men det är vi som skapar mest farligheter. Sayed är het för dagen och på sin tredje chans gör han 2-0 i den 72:a minuten. Detta efter ett misstag i Norrhults försvar. Norrhult är ett bra lag men lyckas bara skapa 1 målchans under hela matchen. Detta säger mycket om vilket bra försvarsspel vi lyckades med. Vi vinner matchen rättvist eftersom vi skapar mer målchanser är våra motståndare Norrhult. Målchanserna slutade 4-1 i vår favör. Måste passa på att plussa för en utmärkt domartrio också.

/Peter Eriksson