WWW.NOBBELEBK.SE

Nöbbele BK -Tingsryd 2018-06-01

Postat den av Peter Eriksson

När matchen mot Tingsryd började tog vi kommandot direkt och skapade tryck, dels genom fasta situationer, men även genom ett bra spel i övrigt. Vi har 3 riktigt bra chanser de första 30 min.  En räddning på mållinjen efter nick av Arvid, ett friläge av Einar. Simon har en cykelspark som var värd ett bättre öde, men där gör målvakten Filip Heinwall i Tingsryd en vass räddning. Vi skulle också ha haft en straff när Arvid blir fälld i straffområdet! Hur kunde domaren missa det?  Allt detta  samtidigt som Tingsryd inte skapar något av värde. Det enda negativa första kvarten var att Simon Björn fick en varning. En helt tokig varning där Simon tar bollen för motståndaren, men domaren tycker att han spelar vårdslöst! I minut 35 får Tingsryd en frispark som de gör mål på. Inte på något sätt rättvist, då det är deras första och enda chans i första halvleken. Men i minut 37 kommer sedan dråpslaget när Simon får sitt andra gula kort, detta efter en situation som kanske kan tyckas vara en varning. Domarens förklaring är att Simon saboterar en kontringschans för Tingsryd. Men situationen är en bra bit in på deras planhalva och vi har större delen av vårt lag på rätt sida. Så den förklaringen köper jag inte! Simon var så långt planens gigant tillsammans med Tingsryds målvakt. 55 minuter med en man mindre, och utan sin mittfältsmotor är så klart tufft! Det får dessutom konsekvenser kommande matcher. Simon är en modig och tuff spelare, som går in rejält i duellerna. Men det är faktiskt en del av att vara en bra fotbollsspelare. Men det är sällan han spelar fult, så ej denna gång heller. 

I andra halvlek gör vi ett ärligt försök att komma in i matchen, men i den 56:e minuten gör Tingsryd 0-2. Vi håller spelet väl uppe med en man mindre och skapar en del bra chanser, men det är Tingsryd som gör målen denna kväll. De gör 0-3 i minut 80, vilket också blir slutresultatet. 

Målchanserna slutar 5-4 i vår favör så resultatet 0-3 är på tok för stora siffror, men så blir det ibland. Det är irriterande när domaren är så fruktansvärt avgörande, genom sina dåliga beslut. En het derbymatch med mycket känslor som matchen mot Tingsryd  skall innehålla mycket kamp och fight. Det fanns några situationer där spelare inte gick på boll utan bara på spelare (det gällde båda lagen) då tycker jag domaren kan varna! Under uppvärmningen inför matchen, kom en av linjedomarna fram och “varnade” mig för att huvuddomaren var jättenervös. Detta visade sig tyvärr stämma!!

/Peter Eriksson