Nöbbele BK-Växjö Boys 2018-08-13

Första matchen efter sommaruppehållet spelades på Värnövallens (trots det rådande torra väderläget) gröna plan. Tack till plankommittén!

Vi startar matchen bra och skapar mycket målchanser, men får inte in bollen i mål. I den 24:e minuten gör istället Växjö Boys 0-1. Sedan gör de även 0-2 i den 34:e minuten.   Underläge trots bra spel är ju inget man önskar sig, men det positiva är att vi hela matchen igenom fortsätter att skapa chanser. Precis innan paus kommer också 1-2 i matchminut 42 efter hörna.  Det är Filip Bengtsson som gör detta psykologiskt viktiga mål.

I pausen pratar vi om att fortsätta spela som vi gjort i första halvlek, detta framförallt med tanke på hur många målchanser vi skapat ( 7 st). Vi fortsätter på den inslagna linjen i andra halvlek, dock med ett mer markant spelövertag. Det kändes som våra gäster blev ganska trötta ju längre matchen pågick. I minut 72 kommer också kvitteringen till 2-2. Återigen efter hörna, och med Filip Bengtsson som målskytt. Bara 4 minuter senare så avgör Moltas Strömberg matchen med sitt 3-2 mål. Målet kommer efter ett fint inspel från Filip, där bollen gick via ribban och in.

Till sist vinner vi en rättvis seger, detta framförallt baserat på vårt stora övertag i målchanser. Den matchen vinner vi med 14-5. Detta övertag i målchanser borde givetvis ha gjort att vi borde vunnit matchen med större siffror. Men det viktigaste var givetvis ändå att vi vann matchen. Detta var vår bästa insats på ett bra tag, så det bådar gott inför de fortsatta höstmatcherna.

/Peter Eriksson