WWW.NOBBELEBK.SE

Nöbbele Bk-Vederslöv 2018-09-08

Postat den av Peter Eriksson

Denna viktiga match om en kvalplats spelades i ett härligt väder på en fin gräsmatta. När matchen kom igång så startade vi den ganska bra och kom bakom deras backlinje vid några tillfällen. Men i den 7:e minuten så tog Vederslöv ledningen  på en chans som uppstod ur intet. De gör även 0-2 i minut 29. Vi repar mod och gör 1-2 i den 35:e minuten. Målet gör Mattias Hall snyggt framspelad av Oscar P. Efter detta fortsätter vi spela bra resterande del av halvleken, men 1-2 står sig.

Efter paus har vi en riktigt bra period och vi radar upp bra målchanser. Kvitteringen till 2-2 kommer i matchminut 69. Detta efter att “Jonte” gjort en brytning i backlinjen och snabbt levererat bollen till Filip Bengtsson som som iskallt sätter bollen i nät. Efter detta fortsätter vi att spela bra och skapa chanser. Därför kommer 2-3 i den 77:e minuten som en riktig kalldusch. Detta då det var Vederslövs första målchans i den andra halvleken. Efter detta så orkar vi inte riktigt längre och när vi försöker trycka på så gör Vederslöv två mål till. Matchen slutar alltså med förlust 2-5.

 Tyvärr har vi en tendens att tidigt komma i underläge när vi möter topplagen. Detta är något som är jättejobbigt då vi direkt får jobba i uppförsbacke, samtidigt som målen ger våra motståndare en massa energi. I denna match syns det tydligt att det lag som gjort mål får “momentum” i matchen.

Målchanserna slutade 8-8. Domaren gör en bra insats, är trevlig och förklarar hur han tänker!!

/Peter Eriksson