Nöbbele – Lammhult

Postat den av Alexander Björn

Nöbbele – Lammhult (2-3) 3-4
Mål: Christan Eek, Hampus Jonsson, Alexander Björn

Det blev en målrik tillställning på Värnövallen då Lammhult kom på besök. Ett Lammhult som tidigare i veckan besegrat Div 3 laget Växjö BK i cupen och där vi i Nöbbele funderat på hur bra detta lag egentligen är? Det skulle snart visa sig.

Matchen startade till Lammhults favör som under de första 20 min hade koll på händelserna på planen och gjorde efter ett antal försök på hörna 0-1. Det skulle också hinna bli 0-2 på straff innan vi släppte ner axlarna och körde igång o jobba. Då fick vi ännu mer luft under vingarna då kapten Eek snyggt placerade frisparken i krysset. Nu va vi riktigt på gång och skapade en hel del chanser genom hårt arbete och press på deras backlinje. 2-2 målet kom från Hampus Jonssons fötter och det va en riktig kanon från 30 meter!!!
Tyvärr så skulle Lammhult ännu en gång utnyttja ett slarv och göra 2-3 innan pausvilan.

I pausen kunde vi konstatera att den “spelplan” vi bestämt oss för innan match inte genomfördes och att vi skulle SKÄRPA TILL OSS och sluta med att ha respekt för motståndaren. Nu skulle vi bara vända matchen och det vi sa i pausen gjorde susen. Vi skapade mängder av chanser och Lammhult hade svårt att freda sig och drog på sig hela 2 utvisningar och 5 gula kort medans vi klarade oss med endast ett gult. Detta visade vilket lag som va hetas och efter att bollen dansat på mållinjen ett par gånger så kändes det som at hela Nöbbele va i anfallet.
Lammhult stack upp och kontrade in 2-4 och punkterade matchen på så vis.
Innan domaren blåste för slutsignal så tryckte Alexander Björn in 3-4 vilket blev slutresultatet.

Är det så att man lyckas att göra 3 mål i en match så ska man minst ha en poäng vilket vi misslyckades med idag.

Bäst i Nöbbele: Christian Eek, Hampus Jonsson och Martin Elmqvist

Tränare Erik Lundgren