Ordföranden & Tränaren har ordet

Postat den av David Persson Hansen

Ordföranden har ordet:

Nya, gamla och blivande medlemmar i Nöbbele Bollklubb…..

I den ”Coronakris” som nu råder i hela vårt samhälle är det viktigare än någonsin att våra lokala föreningar finns och kan fortsätta ge våra barn och ungdomar fritidssysselsättning, till exempel fritidsgård, knattefotboll och bordtennis. Aktiviteterna kommer givetvis att anpassas efter myndigheternas löpande rekommendationer…

Vi har dessutom löpande fasta utgifter bl a för anläggningen. Inställda matcher, mm, betyder i sin tur uteblivna intäkter – allt detta sätter i år föreningen i en tuff situation.
För att vi ska klara detta ekonomiskt är varje medlem viktig!!!

Vi hoppas, för föreningens överlevnad, att så många som möjligt betalar medlems- och aktivitetsavgifter för 2020 snarast även om vi också förstår att det vara svårt att motivera denna avgift i rådande stund. Men håll ut och håll vår förening levande även när denna kris är över…

Stort tack på förhand!

Tomas Torstensson, ordf.

_____________________________________________________________

Tränaren har ordet:

Den 10 april var det tänkt att få starta säsongen på hemmaplan men så blir det inte p g a Corona viruset. Denna situation har vi aldrig varit med om och det är ett världsligt problem som drabbar många av oss och våra familjer.

Det som vi har bestämt i Nöbbele BK senior trupp är att vi måste se framåt och en framtid i fotbollen . Vi anpassar oss idag efter de riktlinjer som kommer från förbund o dyl så i dagsläget är det träning 2 pass i veckan i grupp och att man ska försöka lägga in ett extra pass i veckan på egen hand. Vi kommer att spela träningsmatcher under våren så länge detta är tillåtet och med de publikrestriktioner som finns.

Det vi hoppas på nu är att viruset “flyger sin kos” och att vi för dra igång serien som det är tänkt efter uppehållet (man stryker alltså hela våromgångens matcher) i augusti och då hoppas jag att du med NBK -hjärta kommer och stöttar oss mer än vanligt för vi kommer att behöva detta både sportsligt och ekonomiskt.

Det är oerhört frustrerande att när man älskar idrotten inte får möjlighet att utöva den fullt ut och som supporter känner man kanske en viss abstinens över att det inte spelas några matcher så ta tillfället i akt att besöka någon av våra träningar och träningsmatcher som vi kommer att spela i vår för att dämpa denna så ser vi fram emot att få spela på riktigt i augusti igen.

Vi är de “glada vännernas lag” och då vet man att efter motgång kommer framgång och det är precis det vi måste ha som målbild framför oss just nu för att tillsammans ska vi komma väl förberedda till seriestarten som för ovanlighetens skull nu blir i augusti så håll ut köra NBK:are!

Fotbollshälsningar

Erik Lundgren
Tränare A-laget