Seger i säsongens sista match!

Postat den av Erik Lundgren

Nöbbele – Flygsfors 3-1 (3-0)

Mål Filip Bengtsson 2, Kristoffer Björn

Att få avsluta på Värnövallen och vinna sista matchen avslutar en riktigt bra höst där endast Åryd är laget som besegrat oss.  Vi slutar på en mycket fin 5 placering med 39 inspelade poäng och endast 5 poäng från att vi skulle ha nått kvalplats i denna mycket tuffa serie.

Flygsfors som var tvingade till att ta poäng i matchen för att klara sig kvar i nästa års div 5 fick se sig besegrade och hamnar kommande säsong i en lägre division.

Matchen som så börjar helt klart i Nöbbeles favör och efter en fin hörna slagen av Tim Karlsson kan skytteliga vinnaren Filip Bengtsson knoppa in 1-0 och då var det spelat 15 minuter.
Det är lite ställningskrig på planen och där Flygsfors med sina omställningsbollar gör det lite knivigt för oss i försvaret men med en säker Kalle Holgersson i målet kan avvärja på ett fint sätt. I den 33 minuten så klipper Filip Bengtsson in 2-0 från hörnflaggan. Ett fantastiskt mål som endast en skyttekung kan göra! Nu får vi fart på spelet och kan göra 3-0 innan paus av Kristoffer ”Kekke” Björn som glidtackar in bollen efter att Filip Bengtsson spelat fram.

I den andra halvleken så börjar vi väldigt bra och det kändes verkligen som att det skulle bli fler mål än de tre vi gjorde innan paus men Ilhan Jej åker på sin andra varning efter 10 minuter och därmed blir han också utvisad. Detta gör att Flygsfors får extra energi och kan på ett otagbart skott göra 3-1 i den 60 minuten. Matchen blir väldigt ryckig och där domarna hade väldigt svårt att hålla kontroll på det som hände på planen. Man delade ut kort för både det ena och andra och helt plötsligt får även Tim Karlsson sitta andra gula kort när det är kvar 15 minuter. Vi kämpar och sliter för varandra och vinner helt välförtjänt matchen med 3-1.

Samtliga spelare ska känna sig stolta över sin prestation och där jag vill ge Simon Björn, Filip Bengtsson extra plus för insatsen.
Det som också kändes roligt denna eftermiddag var att Wille Elheim som under året varit långtidsskadad äntligen fick dra på sig Nöbbele tröjan och debutera innan denna säsongen är över.

Jag vill tacka er alla som följt laget under dessa 4 år som jag varit tränare och jag hoppas och tror att ni även under kommande säsong ställer upp och hejar fram detta härliga NBK-gäng!

Inför säsong 2018 kommer Nöbbele BK inte ha mig som tränare utan det är någon annan som jag hoppas kommer att bygga vidare på det jag fått vara med om att starta. Under dessa 4 år som jag varit tränare har jag fått vara med om att vinna serie, bygga ny klubbstuga och mycket annat kul som jag kommer att ta med mig som oerhört positiva minnen. Jag vill tacka de ledare som stöttat mitt arbete under åren och  där  Tony, Tommy, Jöe, Cornelia, Roger, Stefan, och Fredrik gjort detta oerhört bra. TACK!
Till alla er som kämpat med planer, styrelseuppdrag och allt som krävs för att verksamheten ska fungera i klubben vill jag bara säga att det ni gör är fantastiskt!

Erik Lundgren
VÅRAT GÄNG TRE POÄNG NBK!!!!!!