Seger mot Alstermo!

Postat den av Erik Lundgren

Nöbbele-Alstermo 5-1(2-1)
Mål: Filip Bengtsson 2, Kristoffer Björn, Simon Nilsson, Linus Södergren

Matchen spelades på Fagrabäcks konstgräsplan eftersom Värnövallen inte var spelbar efter allt regnande. Alstermo startade matchen piggast och vi hade svårt att hitta et eget spel under den första kvarten. Alstermo tar ledningen efter en kvart men det blev också en väckarklocka för oss. Vi fick igång passningsspelet och rörligheten i laget så att det va helt rättvist att Kristffer Björn i den 33 minuten gör 1-1. Vi har bra grepp om det som händer på planen och skapar en hel del bra fastsituationer som också genererade i att Filip “målsprutan” Bengtsson nickar i 2-1 innan pausvilan.

Den andra halvleken han knappt börja innan Filip Bengtsson löper förbi sin motståndare och serverar ett fint inlägg till Linus Södergren som inte gör något misstag och 3-1 är ett faktum.
Vi är oerhört stabila i vårt försvarsspel och Alstermo har väldigt svårt att skapa några riktigt heta chanser.
Det skulle dock bli två utvisningar i matchen efter att Kristoffer Björn kolliderat med motståndarmålvakten som genererar direkt rött till målvakten och Kristoffer fick sitt andra gula kort.
Sista 20 minutrarna spelade vi 10 mot 10 så det fanns en hel del ytor som vi utnyttjade bäst. Filip Bengtsson krutar in 4-1 i den 30 minuten och Simon “Sune” Nilsson gör 5-1 i den 34 minuten.

Vi gör en mycket bra insats som lag och där det inte är någon som faller ur ramen. Extra plus vill jag ge till Marcus Jonasson som varit borta ett bra tag för skada men ser oerhört stark ut, Simon Björn som verkligen dominerade på mittfältet, Jonathan Magnusson som slet och skapade väldigt många bra situationer från sin vänster position och slutligen “målsprutan” Filip Bengtsson som verkligen vet var målet står!