Seger mot Ingelstad!

Postat den av Erik Lundgren

Ingelstad – Nöbbele 1-2 (0-2)
Mål: Filip Bengtsson 2

Matchen som spelades på Norremarks konstgräsplan pga allt regnande skulle helt klart bli till en favör för just Nöbbele.
Matchen startade i ett passivt tempo från båda lagen och där det inte skapades speciellt många målchanser. Det skulle dröja till den 21 minuten då Linus Södergren hittar fram med en fin passning till Filip “Benke” Bengtsson som rundar Ingelstadmålvakten och säkert placerar in bollen i nät.
Efter målet flyttar Ingelstad fram positionerna och sätter press på Ingelstad försvaret som var väl samlat och avvärjde fint ett antal gånger tillsammans med målvakten Kalle Holgersson.
I den 42 minuten får vi en frispark en bit utanför straffområdet som Kasper Rinaldo-Persson placerar in på Filip Bengtssons huvud och då är det så att skytteligaledaren Bengtsson missar inte dessa chanser utan drar dit 2-0 innan paus:)

I den andra halvleken så tar Ingelstad kommando direkt och skapar ett friläge som genererar straff och utvisning på Jesper Vendel. En mycket hårt dömd utvisning i mina och mångas ögon men som alltid är det domaren som dömer.
Den efterföljande straffen tar en mycket bra spelande Kalle Holgersson och vi kan behålla en 2-0 ledning ytterligare ett antal minuter. Det skulle dock bli en tuff andra halvlek där Ingelstad dominerade stort och gör också 1-2 i den 15 minuten.
Vi kämpar och sliter kopiöst i laget och där planens kanske absolut bästa spelare Simon Björn var en “jätte” i spelet och vann väldigt mycket dueller.

Vi lyckas hålla undan och vinna matchen och därmed också ta vår tredje raka derbyseger mot just Ingelstad. Tyvärr så kan vi inte hota något av lagen Tvärskog eller Ingelstad som kämpar om den sista kvalplatsen då det är en omgång kvar att spela. Vi gjort en fantastisk höst där endast seriesegrarna Åryd lyckats att slå oss.

I matchen mot Ingelstad är det HELA LAGET som gör att vi vinner och det är några spelare som verkligen sticker ut och förtjänar ett extra plus. Det är Kalle Holgersson i målet, Oscar Pettersson och Tim Karlsson i försvaret, Arvid Henningsson och Simon Björn på mittfältet och Filip Bengtsson som är hänsynslös i sina avslut.

Nu är det en match kvar och då är det Flygsfors som kommer till Värnövallen på Lördag och där jag hoppas att du kommer och stöttar laget i matchen.