Seriepremiär 2019 NBK-Flerohopp

I dagens seriepremiär hemma på Värnövallen stod Flerohopp för motståndet. Detta  på en så bra plan man nånsin kan begära, (ett stort tack till våra eminenta planskötare). Ett Flerohopp som avancerade upp i femman till denna säsong. När matchen började så var spelet ganska jämnt, men för vår del lite oroande att det var Flerohopp som skapade målchanserna. De hade två bra målchanser de första 10 minuterna, ett friläge från sidan som Kalle avvärjde på ett bra sätt, och en farlig nick på en hörna. Efter detta så skapade de inte mer målchanser under resterande del av matchen! Efter en halvtimme spelad så har vi en bra period, där vi börjar skapa målchanser. I den 40:e minuten så får “Jonte” bollen i ett bra läge inne i straffområdet och pangar in halvtidsresultatet till 1-0, via stolpen.

I den andra halvleken skapas inga riktigt heta målchanser från något av lagen, vilket givetvis vi är mest nöjda med. Vi har dock några “halvchanser” där vi är nära att få till det men slarvar lite i sista passningen. Flerohopp lyckas egentligen inte ställa till det alls för oss. Vi kontrollerade matchen på ett jättebra sätt efter vår 1-0 ledning och vårt försvarsspel var riktigt bra. I mål stod för dagen Kalle Holgersson, som egentligen tränat för att vara utespelare i år. Men då Erik var bortrest och Oscar inte var spelklar så visade Kalle att vi i år har en bra bredd på målvaktssidan.

Vi har inför säsongen pratat om att vi måste släppa in mindre mål än föregående år om vill hänga med topplagen. Detta var givetvis en bra start om det ska kunna uppnås. Ett annat mål är att vi vill fortsätta utveckla vårt passningsspel. Detta tycker jag också att vi i många sekvenser visade prov på. Tycker att vi vinner matchen knappt men rättvist.  Målchanserna vann vi med 3-2.

/Peter Eriksson