Skön seger mot Konga!

Postat den av Erik Lundgren

Konga – Nöbbele BK (0-2) 2-3
Nöbbele: Johan Vukasovic 2, Simon Björn

Att åka till Konga och hämta 3 poäng är inget man ska ta för givet och det vet jag av erfarenhet och det visade sig att detta skulle bli en riktigt spännande avslutning även på denna matchen.

Vi får en riktig drömöppning då Syed “Sidde” Rija löper sig fint runt sin ytterback och mycket fint spelar in bollen så att Johan Vukosovic enkelt kan styra in bollen i mål. Ett oerhört fint anfall och avslut!
Vi har ett bra grepp om matchen och gör det svårt för Konga att hitta komma till avslut och det är så att vi skapar en hel del riktigt heta chanser som med lite skärpa skulle inneburit mål men det skulle dröja till den 28 minuten då Kasper Rinaldo-Persson på frispark prickar Simon Björns panna och där kom då 2-0 målet.

Efter pausen så är vi inte riktigt med i matchen och tar en hel del felbeslut som gör att i den 8 minuten så får Konga straff och gör där inget misstag. Matchen har helt klart svängt och vi är ett pressat lag som har väldigt svårt att få ordning på saker och ting men så i den 35 minuten är det igen Kasper Rinaldo-Persson som denna gången prickar Johan Vukosovic panna och 3-1 är ett faktum.
Konga trycker på och lyckas i den 44 minuten göra 2-3 men kommer inte närmre än så utan vi kan sjunga segersången och njuta av ännu en seger!

I matchen så är det framförallt tvåmålsskytten Johan Vukosovic som ska ha extra beröm för sin insats tillsammans med Kapser Rinaldo-Persson. Det är också så att målvakt denna match var Kalle Holgesson som normalt sett spelar ute men gjorde en klockren insats mellan stolparna och kan absolut inte belastas för något av målen.

Nu ser vi fram emot nästa match som spelas 28/8 mot Emmaboda på Värnövallen:)