Tingsryd-Nöbbele BK 2019-05-04

Inför dagens match så var Tingsryd fullpoängare, med en förkrossande målskillnad. Vi hade 7 av 9 poäng så det får väl anses vara en tidig “toppfight”. Vädergudarna var inte riktigt med oss denna dag, men så är det ibland!

När matchen började så tog Tingsryd tag i taktpinnen. Men efter de första 10 minutrarna så jobbar vi oss in i matchen. Vi börjar skapa lite oreda i Tingsryds försvar, samtidigt som Tingsryd inte lyckas komma igenom och hota oss i någon större utsträckning. Vi får en matchbild som vi är nöjda och bekväma med. I matchminut 33 gör Joel 0-1 efter pass från Sayed. Tyvärr för vår del så kvitterar Tingsryd redan minuten efter. Innan paus har vi dock chans att ta ledningen på nytt då vi har ett friläge! Tyvärr för vår del räddar tingsryds målvakt.

Efter paus så fortsätter matchbilden från första halvlek, vi försvarar oss på ett jättebra sätt och Tingsryd har svårt att skapa så mycket i chansväg. De har några chanser i samband med en “dubbelhörna”. Vi har 2 frilägen som ytterst tveksamt blåses av för offside. I den 80:e minuten så får Tingsryd en frispark som går in i mål till 2-1. Efter detta så har vi en jättechans när vi skjuter över ett tomt motståndarmål från ca 2-3 meters avstånd.

Vi gör en bra match mot ett Tingsryd som har ett jättebra lag. Ett oavgjort resultat hade vi nog varit mest rättvist. Målchanserna gick i Tingsryds favör med 6-4.

Peter Eriksson