Tingsryd United-Nöbbele BK 2018-09-15

Matchen mot Tingsryd United hade karaktären av ”vinna eller försvinna” för vår del. Vid förlust hade det sett oerhört svårt ut att kunna nå tredjeplatsen. Matchen spelades på  en riktigt fin gräsmatta i Väckelsång (Björkvalla).

Tingsryd började matchen bäst och skapade en chans ganska tidigt i matchen, för övrigt deras enda målchans i första halvlek. I  matchminut 13 tar vi ledningen på ett välriktat långskott av Filip Bengtsson. Efter detta tar vi över matchen och spelar bra, samtidigt som vi skapar fina lägen framför Tingsrydsmålet. I den 38:e minuten gör Sayed Korashi 0-2 framspelad av Tim. Vi är nöjda med vår prestation i halvlek, men vi vet också att en reducering för Tingsryd gör så att det blir match igen.

Tyvärr kommer deras reducering redan i minut 51, detta precis efter att vi haft ett bra läge att punktera matchen. Efter detta tar Tingsryd över spelmässigt, men utan att skapa några direkta farligheter. Vi har ett stolpskott på en frispark, innan Kasper Rinaldo Persson gör 1-3 när han skjuter en hörna direkt i mål. Detta  i den 75:e minuten. Tingsryd reducerar sedan till 2-3 i matchminut 87. Efter detta så har de tryck på oss, de har några farliga frisparkslägen och några hörnor. Vi har också ett friläge där vi definitivt kunnat punktera matchen, men 2-3 står sig matchtiden ut.

Efter förutsättningarna gör vi en riktigt bra match. Vi hade lite avstängningar, skadade och småsjuka spelare. Det var därför väntat att vi skulle få det lite jobbigt i andra halvlek. Målchanserna vinner vi med 9-4, vilket väl motiverar segern.

/Peter Eriksson