Ungdom - både små och stora barn är välkomna

TEAM P05 på Eskilscupen 2019

Även i år valde vi att åka till Helsingborg för att deltaga i Eskilscupen 1-4/8.  Vi spelade i P14 9-manna som bestod av 12 grupper, med efterföljande A, B, C, och D slutspel.

12 fotbollsspelare och 5  ledare var med, det vill säga hela truppen. Vi ansökte om dispens för att alla våra tre 04:or skulle få deltaga, vilket beviljades. Husensjö skola var vår förläggning som är belägen centralt i Helsingborg.

Vi hade ett härligt gäng med omkring 25-30 åskådare med oss som hejarklack under hela cupen. Förväntansfulla grabbar och ledare möter Eskilsminne IF i första matchen. Pigga ben på Olympia fältets plan 7 och en bra insats av gänget gör att vi vinner med 4-2. Fredag eftermiddag möter vi Ulvåker IF från Skövde som blir en lite lugnare föreställning, men med en god kontroll över matchen bärgar vi ytterligare en seger med 3-0. Lördag eftermiddag står vi inför sista gruppspelsmatchen. Rävlanda AIS från utanför Göteborg står för motståndet. En match som är ganska lik den mot Ulvåker, vi gör det som krävs för att vinna den med 2-0.

Detta betyder att vi har gått obesegrade igenom gruppen och får spela en kvalmatch om vi ska deltaga i A eller B slutspel.

Här får vi möta Sollentuna FK, från Stockholm. Klockan 18:50 lördag kväll går avsparken. Här möts två lag som verkligen vill vinna till varje pris. Ett högt tempo från båda håll direkt efter avspark. Det skapas chanser på båda hållen. I paus leder vi med 2-0. Andra halvlek faller vi hem lite, men lyfter upp laget i flera perioder med omställningar för oss. Vi löser detta fantastiskt bra och vinner matchen. Det här är vår bästa match hittills i år. En kanoninsats av våra grabbar. Och vår publik fick verkligen uppleva riktig fotbollsdramatik. Denna vinst innebar att vi får möta BK Olympic från Malmö i A-slutspelets 1/8 dels final.

Vi möter en bra organiserad motståndare. Våra krafter är slut, brännmärken, skav och div slitna kroppar gör att vi förlorar med 2-0. Vi kommer aldrig riktigt in i matchen. Vår första förlust är ett faktum.

Våra grabbar i P05 gör en kanoncup! Vi ledare är jättenöjda med deras insats både på planen och under vår gemensamma tid utanför planen. Alla har visat en god kamratskap.

Tack till vår publik och alla supportrar.

//ML

NBK/IIK P05 PÅ ESKILSCUPEN 2018

Team P05

Vi har deltagit på Eskilscupen 2-5 augusti i Helsingborg. Det var sammanlagt 700 lag, och i vår åldersklass deltog 84 lag med 4 lag i varje grupp, P13 utgjorde den största åldersklassen. Vår grupp bestod av Höganäs BK, Sävedalens IF och Värmdö IF. Pga av en skada i laget samma vecka så bestämde vi att ta med en från P06, som gjorde en jättebra insats.

Vi gjorde ett starkt gruppspel med två vinster och en förlust. I förlustmatchen kom vi aldrig igång med vårt spel, vi var kanske nöjda med att vi hade vunnit matchen innan? Detta resultat gjorde att vi vann gruppen och fick spela en kvalmatch om vi skulle gå till A eller B slutspel. I denna match fick vi möta Eskilsminne IF. Matchen slutade 3-3, och den avgjordes på straffar. Det var otroligt spännande, 5 straffskyttar togs ut. Vi sätter 4 straffar som var väldigt bra slagna, vi räddar en och de missar en så vi hinner aldrig lägga den femte. IIK/NBKs P05 är klara för A-slutspel !!

I åttondelsfinalen möter vi Alingsås IF som vi har mött innan. Ett väldigt bollskickligt lag där vi får en dålig start och kommer inte in matchen som vi förlorar. Flera av oss var också ganska slitna och trötta. Men hur som helst så slutar vi bland de 16 främsta i cupen, och det är vi väldigt nöjda med. Grabbarna visar återigen en härlig gemenskap på planen och utanför. Det är härligt att vi kan prestera så bra med denna lilla grupp av fotbollsspelare.

Återigen får vi inte glömma alla våra supporters som har varit med oss på cupen. De tog även hand om oss under fredagseftermiddagen på Råå camping. Lördagsmatcherna kommer vi nog ihåg längst, när vi slår Värmdö med 3-0 och vinner straffarna mot Eskilsminne. Det var ingen dålig underhållning som vi bjöd på.

Stolta ledare i P05.
De glada vännernas lag”

ML.

FÖRSÄSONGEN 2018 P05

Vi närmar oss serie premiären med stormsteg. Den 29/4 möter vi Tingsryd United på klassiska Ivansvall i Väckelsång. Serien för oss i år blir det långa resor då vi hamnat med många lag från de västra delarna av Kronoberg.

Laget har tränat på sportfältet under vintern och när det äntligen blev vår kunde vi börja på Solvalla. Även Ingelvi och Värnövallen har vi hunnit med under den sista veckan i april. Fysträning har vi även i år haft på Actic i Växjö. Löpskolning och kondition kör vi separat på torsdagar i Ingelstad. Träningsläger hade vi Nöbbele med övernattning, aktiviteter och träningsmatch mot Åryd. En träningscup på sportfältet och Grimslövcupen har vi varit med på. Även bokat in en cup i Halmstad i maj och Eskilscupen i Helsingborg i början på augusti.

Föräldramöte har vi haft med en fantastik uppslutning. Vi har en härlig föräldragrupp som åker med oss på våra äventyr i vått och torrt.

Ett stort tack till Alexander Björn på Korpalycke Bygg som sponsrade oss med virke så vi kunde bygga fågelholkar och sälja. Vi fick in en bra slant till lagkassan. Det var strykande åtgång!

TEAM P05 ”De glada vännernas lag”

ML

Ungdomssektionen