Ungdom - både små och stora barn är välkomna

NBK/IIK P05 PÅ ESKILSCUPEN 2018

Team P05

Vi har deltagit på Eskilscupen 2-5 augusti i Helsingborg. Det var sammanlagt 700 lag, och i vår åldersklass deltog 84 lag med 4 lag i varje grupp, P13 utgjorde den största åldersklassen. Vår grupp bestod av Höganäs BK, Sävedalens IF och Värmdö IF. Pga av en skada i laget samma vecka så bestämde vi att ta med en från P06, som gjorde en jättebra insats.

Vi gjorde ett starkt gruppspel med två vinster och en förlust. I förlustmatchen kom vi aldrig igång med vårt spel, vi var kanske nöjda med att vi hade vunnit matchen innan? Detta resultat gjorde att vi vann gruppen och fick spela en kvalmatch om vi skulle gå till A eller B slutspel. I denna match fick vi möta Eskilsminne IF. Matchen slutade 3-3, och den avgjordes på straffar. Det var otroligt spännande, 5 straffskyttar togs ut. Vi sätter 4 straffar som var väldigt bra slagna, vi räddar en och de missar en så vi hinner aldrig lägga den femte. IIK/NBKs P05 är klara för A-slutspel !!

I åttondelsfinalen möter vi Alingsås IF som vi har mött innan. Ett väldigt bollskickligt lag där vi får en dålig start och kommer inte in matchen som vi förlorar. Flera av oss var också ganska slitna och trötta. Men hur som helst så slutar vi bland de 16 främsta i cupen, och det är vi väldigt nöjda med. Grabbarna visar återigen en härlig gemenskap på planen och utanför. Det är härligt att vi kan prestera så bra med denna lilla grupp av fotbollsspelare.

Återigen får vi inte glömma alla våra supporters som har varit med oss på cupen. De tog även hand om oss under fredagseftermiddagen på Råå camping. Lördagsmatcherna kommer vi nog ihåg längst, när vi slår Värmdö med 3-0 och vinner straffarna mot Eskilsminne. Det var ingen dålig underhållning som vi bjöd på.

Stolta ledare i P05.
De glada vännernas lag”

ML.

FÖRSÄSONGEN 2018 P05

Vi närmar oss serie premiären med stormsteg. Den 29/4 möter vi Tingsryd United på klassiska Ivansvall i Väckelsång. Serien för oss i år blir det långa resor då vi hamnat med många lag från de västra delarna av Kronoberg.

Laget har tränat på sportfältet under vintern och när det äntligen blev vår kunde vi börja på Solvalla. Även Ingelvi och Värnövallen har vi hunnit med under den sista veckan i april. Fysträning har vi även i år haft på Actic i Växjö. Löpskolning och kondition kör vi separat på torsdagar i Ingelstad. Träningsläger hade vi Nöbbele med övernattning, aktiviteter och träningsmatch mot Åryd. En träningscup på sportfältet och Grimslövcupen har vi varit med på. Även bokat in en cup i Halmstad i maj och Eskilscupen i Helsingborg i början på augusti.

Föräldramöte har vi haft med en fantastik uppslutning. Vi har en härlig föräldragrupp som åker med oss på våra äventyr i vått och torrt.

Ett stort tack till Alexander Björn på Korpalycke Bygg som sponsrade oss med virke så vi kunde bygga fågelholkar och sälja. Vi fick in en bra slant till lagkassan. Det var strykande åtgång!

TEAM P05 ”De glada vännernas lag”

ML

Ungdomssektionen