Växjö Boys-Nöbbele Bk 2018-04-26

Årets första bortamatch spelades på Fagrabäcks utmärkta konstgräsplan. För motståndet stod Växjö Boys. Vi var inför matchen förberedda på att våra motståndare var ett skickligt och tekniskt lag. Detta visade sig verkligen stämma, då laget hade många riktigt bra fotbollsspelare!

Inför matchen fick vi ändra om lite i laget så vi fick två sena återbud. Simon Nilsson fick vakta målet då de andra målvakterna var indisponibla. Det största problemet med målvaktsbytet, var att få på handskarna på hans välväxta händer! Vi var 3 st som fick hjälpa ”Sune” på med de alltför små handskarna, men det gick som väl var bra till sist! När matchen väl kom igång så dröjde det bara till matchminut 3 innan vi gjorde 0-1. Målet gjordes av ”Kecke” Björn i samband med en hörna. Efter detta har en bra period och har några chanser att göra ytterligare mål. Hemmalaget har dock mycket boll och ”Sune” gör en kanonräddning efter ett närskott (enligt mitt tycke solklar hands på Växjöspelaren, men domaren var nog en av få på arenan som inte såg detta!).  Hemmalaget kvitterar i den 36:e minuten efter ett bra skott strax utanför straffområdet! Vi avslutar halvleken med en bra chans, men ställningen efter första halvlek är alltså 1-1.

Nästan direkt i andra halvlek så gör Kasper 1-2 på en hörna  som gå direkt i mål, men målet döms bort. En märklig situation där domaren blåser frispark till ”Boys”, men  varnar deras målvakt! Jobbigt så klart, men vi fortsätter oförtrutet att jobba på.  I matchminut 60 gör Filip Bengtsson 1-2. Detta efter att ha snott bollen på ett mycket starkt sätt och sedan  skoningslöst pangat in bollen i mål. Hemmalaget drabbas sedan av två utvisningar i den 65:e och 81:a minuten efter att ha tappat humöret. I minut 72 gör vi ett riktigt klassmål! Detta efter att Kasper hittat fram med en långboll till en djupledslöpande Arvid. Arvid i sin tur passar läckert till Filip som iskallt avslutar fram till 1-3! I samband med den andra utvisningen får vi en straff som Filip säkert sätter i nät och fastställer slutresultatet till 1-4! Filip gör alltså ett äkta hattrick i andra halvlek!!

Vi gör en fantastiskt bra match mot ett bra Växjö Boys. Försvarsspelet sätts verkligen på prov, men vi står pall på ett jättebra sätt. Våra anfallare gör 4 mål, men deltar också med stenhårt jobb i försvarsspelet. Alla jobbade verkligen för varandra hela matchen på ett suveränt sätt. I första halvlek har hemmalaget 2 målchanser, i andra noll!! Den här matchen visar på ett tydligt sätt att det viktiga i fotboll är att skapa målchanser, inte att ha stort bollinnehav! Totalt hade vi 10 målchanser, 3 i första halvlek och 7 i andra. Därför vinner vi  matchen!

/Peter Eriksson